01:43 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
232410

Israel a interzis toate zborurile până în data de 17 mai inclusiv, dar din 18 mai cursele ar putea fi reluate. Reprezentanții Aeroportului Chișinău susțin că nu au o decizie finală în acest sens, însă pe site deja a fost anunțată o cursă de la Chișinău la Tel Aviv.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Israel a anunțat în data de 15 mai că Fâșia Gaza continuă să fie ținta atacurilor masive cu rachete, iar pericolul se menține și asupra aeroporturilor, iar din acest motiv, autoritățile israeliene au decis să interzică toate zborurile din și spre Israel până pe 17 mai inclusiv. Nu se știe deocamdată ce decizie va fi luată începând cu 18 mai. 

"Zborurile au fost anulate până în data de 17 mai inclusiv, deja dacă vor fi reluate urmează să decidă companiile aeriene, încă nu avem de unde să știm sigur ce se va întâmpla în continuare, dar pe pagina aeroportului vedem zbor Chișinău-Tel Aviv în data de 18 mai, ora 19:40", a declarat Rodica Rusu, purtător de cuvânt la Aeroportul Internațional Chișinău. 

De precizat că după declanșarea conflictului armat, mulți moldoveni care se află în Israel au decis să-și facă bagajele și să revină în Republica Moldova.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Israel, oamenii pot apela pentru consultații la Centrul de Informații pentru Muncitorii Străini la numărul de telefon: 1-700-707-889. Dacă moldovenii se confruntă cu probleme ieșite din comun, sunt îndemnați să sune la Linia Fierbinte a Ambasadei: 037770544.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Moldovenii din Israel își fac bagajele ca să revină acasă: Ce se întâmplă
Detalii despre conflictul militar dintre Israel și Fâșia Gaza și istoria acestuia
Tagurile:
cursă avia, Cursă aeriană, cursă, avion

Știrile Zilei