10:18 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
93 0 0

Ploile de luni au făcut mai multe prejudicii. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, zeci de hectare din mai multe localități au fost afectate de precipitațiile puternice.

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. IGSU spune că, din cauza vântului puternic și a grindinei, în două localități din raionul Șoldănești au fost înregistrate pagube esențiale.

În localitatea Pohoarna, precipitațiile au afectat 80 ha de porumb, 330 ha de grâu și peste 120 ha de floarea soarelui, iar la Cotiujenii Mari au fost distruse 63 ha de porumb și 34 ha de floarea soarelui.

Totodată, precipitațiile au reușit să afecteze și o parte din culturile agricole din Slobozia-Cremene, raionul Soroca. În această localitate, ploile torențiale au distrus 40 ha de livezi, 95 ha de sfeclă de zahăr, dar și 65 ha de floarea soarelui. Potrivit IGSU, și mai multe localități din raioanele Telenești și Edineț au înregistrat pagube.

În prezent, Comisiile pentru situații excepționale urmează să se întrunească în ședință și să evalueze valoarea prejudiciilor create de intemperii. 

Precizăm că și marți, 18 mai, Serviciului Hidrometeorologic de Stat a prognozat că pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. La nordul țării sunt anunțate ploi puternice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cum va fi vremea la început de săptămână și unde sunt așteptate ploi
Tagurile:
agricultură, IGSU, pagube, ploi

Știrile Zilei