13:56 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
15010

Mai mulți medici de familie din întreaga țară au fost decorați cu prilejul Zilei Internaționale a Medicului de Familie.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Diplome de gradul I ale Parlamentului au primit astăzi peste 100 de medici de familie din întreaga țară. Distincțiile le-au fost oferite în semn de recunoștință pentru profesionalism înalt, performanțe deosebite în prestarea serviciilor medicale, dăruire și contribuție substanțială la îmbunătățirea sănătății populației, precum și cu prilejul Zilei Internaționale a Medicului de Familie.

În mesajul său, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a menționat că acești oameni sunt cei mai buni prieteni ai fiecărei familii.

„Cu ajutorul lor reușim să preîntâmpinăm situații grave legate de sănătatea pacienților și, în mare parte, cu ajutorul lor reușim să depășim criza pandemică legată de COVID-19”, este precizat în mesajul Zinaidei Greceanîi.

Ziua Internațională a Medicului de Familie este marcată anual la 19 mai, fiind instituită de Organizația Mondială a Sănătății pentru a evidenția rolul și contribuția importantă a medicilor de familie în sănătatea publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
exodul medicilor, salarii medici, Medici, medicii

Știrile Zilei