00:22 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
12410

Un agent economic, care aducea în țară semifabricate și carne de pui congelată, este documentat pentru nerespectarea regulilor de import, dar și a normelor sanitare de transportare și păstrare a produselor.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. În timpul unor controale planificate, ofițerii de investigații împreună cu inspectorii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor au stabilit că bărbatul transporta carnea fără actele corespunzătoare.

1 / 3
ANSA și Poliția monitorizează importul de carne

De asemenea, s-a stabilit că produsele alimentare congelate erau transportate pe teritoriul țării cu un mijloc de transport care nu era echipat cu frigidere speciale.

Mai mult, oamenii legii au constatat că agentul economic importa de peste hotare semifabricate congelate, însă le vindea pe piața internă ca produse din carne proaspătă, ceea ce este interzis prin lege, deoarece duce în eroare consumatorul final.

Cât privește calitatea produselor, specialiștii au fost prelevate probe și l-au transmis spre examinare la laborator. Dacă se va constata că marfa agentului economic era de calitate proastă, vor fi sesizate și alte instituții pentru ca omul de afaceri să fie sancționat conform legii.

În acest context, cetățenii sunt îndemnați să fie prudenți și să cumpere produse din carne doar din locurile autorizate, pentru a evita intoxicațiile și alte pericole pentru sănătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Nici nu ne imaginăm ce mâncăm: Iată ce carne cumpărăm din Piața Centrală - VIDEO
Lăsatul sec de carne: Duminica Înfricoşătoarei judecăţi - Semnificații teologice
Tagurile:
vânzare, poliție, carne

Știrile Zilei