18:11 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
73 0 0

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal anunță că începând de luni va fi reluată activitatea punctelor de trecere a frontierei care n-au mai activat de la începutul pandemiei. Totuși, un punct de trecere rămâne a fi încă închis. 

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Începând de luni, 24 mai, ora 08:00, traficul prin toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean va fi restabilit atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri.

Excepție va face punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuți Prut. Potrivit Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, acesta rămâne încă nefuncțional, deoarece partea română nu reia deocamdată activitatea acestuia. Astfel, autoritățile Republicii Moldova nu pot să redeschidă acest punct de trecere.

Amintim că mai multe puncte de trecere a frontierei au fost închise în data de 14 martie 2020. Motivul a fost prevenirea răspândirii noului coronavirus, dar și un răspuns la deciziile autorităților din țările vecine. Potrivit Poliției de Frontieră, până în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei au activat. 

Totodată, vameșii precizează că, în continuare, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
frontieră, România, Ucraina, vamă

Știrile Zilei