02:05 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
8920

Cel de-al doilea pian a fost donat Filarmonicii Naționale, după ce instrumentele instituției au ars în incendiul din toamna anului trecut.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Un pian de marca „Petrof” a fost donat Filarmonicii Naționale. Pianul a și fost prezentat publicului meloman în cadrul unui spectacol muzical care a avut loc ieri, 21 mai. Regalul muzical de prezentare a pianului a fost susținut de către valoroși artiști ai Filarmonicii precum Capela Corală Academică „Doina”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale și maestrul Eugen Doga. S-au interpretat ariile unor piese clasice.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a mulțumit donatorilor, dar și tuturor celor care după incendiul din toamna anului 2020 au oferit suport financiar pentru remedierea pierderilor imense ale patrimoniului Filarmonicii Naționale.

Pianul de marca „Petrof” a fost donat de întreprinderea Premier Energy Moldova și grupul Emma Capital, cu susținerea Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova.

Amintim că la 24 septembrie 2020 clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, cea mai importantă instituție de concert din țară a fost devastată de un puternic incendiu care a distrus instrumente muzicale și echipamentele de scenă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Filarmonica Națională, după o jumătate de an de la incendiu: Interviu cu Svetlana Bivol
Tagurile:
Filarmonica, muzică de pian, pian

Știrile Zilei