01:07 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
217 0 0

Primarul Ion Ceban le-a cerut pretorilor de sector să susțină locuitorii Chișinăului care intenționează să amenajeze locuri de parcare.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Primarul Ion Ceban a anunțat că autoritățile municipale trebuie să fie receptive atunci când locuitorii Capitalei vin cu solicitarea de a contribui la amenajarea spațiilor de parcare. Edilul-șef doar le-a cerut oamenilor să înțeleagă că aceste locuri vor rămâne publice și în niciun caz nu le vor putea privatiza. 

"Am cerut să vedem care este numărul de solicitări din partea cetățenilor în fiecare pretură cu privire la organizarea de către locatari care singuri vor să amenajeze curțile blocurilor, să facă parcări. Să fie clar pentru toți: locatarii care se adresează la preturi cu astfel de solicitări trebuie susținuți, să intervenim, să-i ajutăm cu schițe de proiect și documentație, dacă oamenii vor să ne ajute și să contribuie la organizarea acestor locuri de parcare. Totuși, oamenii trebuie să înțeleagă că nu fac parcare personală, dar sunt publice pentru toată lumea", a declarat Ion Ceban, primarul Capitalei. 

Totodată, autoritățile municipale au anunțat că alte trei parcări urmează să fie amenajate în centrul Capitalei. Este vorba despre o locație de pe strada Ismail, la intersecție cu bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt, un teren de pe strada Bănulescu-Bodoni și altul situat în apropiere de Ministerul Finanțelor. 

"Procesul de identificare a spațiilor speciale pentru amenajarea parcărilor continuă, inclusiv în curți și în adiacentul străzilor. După zona centrală, vom merge și în celelalte sectoare ale orașului", a declarat Vitalie Manoloache, șeful interimar al Direcției municipale transport public și căi de comunicație. 

Precizăm că în următoarea perioadă mai mulți angajați ai Primăriei și experți vor merge la București pentru a prelua experiența țării vecine cu privire la amenajarea zonelor de parcare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Tragedie la Fălești: O femeie a murit după ce a fost strivită de o mașină chiar în parcare
Aveți grijă unde lăsați mașina: S-a furat un Mercedes chiar dintr-o parcare specială
Tagurile:
loc de parcare, zone parcare, parcare

Știrile Zilei