05:24 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
15801

Coordonatorul campaniei de vaccinare pentru județul Arad, medicul Mihaela Câtu, a explicat în ce condiții moldovenii cu cetățenie română se vor putea vaccina împotriva COVID-19 la centrul care se va construi în vama Nădlac II.

BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Premieră în România: la Nădlac II – Arad se va deschide primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 pentru diasporă în vamă. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Departamentul pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache.

Oficialul spune că urmează să fie amplasate containere speciale, dotate cu aer condiționat. 

Motivul amplasării centrului de vaccinare în vama Nădlac II îl reprezintă faptul că acesta este cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei, informează Sputnik.  

Centrul de vaccinare va fi amplasat înainte de intrarea în vamă. De asemenea, secretarul de stat și-a exprimat speranța că instituțiile vor face eforturi să îl amplaseze și să îl facă operațional într-un timp cât mai scurt.

Vor putea fi vaccinați și cetățenii moldoveni care au cetățenie română în acest nou centru? La această întrebare a răspuns medicul Mihaela Câtu, coordonatorul campaniei de vaccinare pentru județul Arad.

”Da, cu un act de identitate valid. Se vaccinează la punctul de trecere a frontierei – se vor vaccina, pentru că încă nu este deschis centrul – toți cetățenii membrii UE cu act de identitate valid sau toți cetățenii români, bineînțeles”, a explicat medicul.

Medicul a precizat că nu poate oferi informații despre data la care urmează să fie deschis centrul, întrucât Direcția de Sănătate Publică unde lucrează așteaptă ca reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență să vină cu containerele speciale pentru vaccinare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
VACCIN, Romania, Vamă

Știrile Zilei