06:26 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
55 0 0

Autoritățile organizează un nou maraton de vaccinare. De această dată, evenimentul este organizat de Ministerul Sănătății, în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău. 

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. După ce autoritățile din sănătate au realizat care sunt rezultatele maratonului organizat în weekend, 22 - 23 mai, de către Universitatea de Medicină, acestea s-au gândit că organizarea a astfel de evenimente îi motivează pe moldoveni să se imunizeze și astfel au decis să mai desfășoare un maraton.

În perioada 28 - 30 mai, între orele 09:00 și 22:00, toți doritorii de a se imuniza împotriva noului coronavirus o vor putea face fără nicio programare și doar cu buletinul de identitate în cadrul maratonului.

„Reducerea cazurilor de infecție COVID-19 prin intermediului procesului de vaccinare e una dintre prioritățile primordiale pentru autoritățile în sănătate din Republica Moldova. Una dintre metode prin care ne propunem să majorăm rata acoperirii vaccinale e organizarea maratoanelor. În cadrul acestora, oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze fără o programare prealabilă și doar cu buletinul de identitate”, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. 
Precizăm că miercuri, 26 mai, autoritățile municipale din Chișinău au lansat punctele mobile de vaccinare. Astfel, troleibuzul și autobuzul va staționa conform unui grafic în locuri prestabilite în toate sectoarele din municipiu, iar autobuzul va merge prin suburbii.

Primarul Ion Ceban a publicat graficul unde oamenii vor putea găsi punctele mobile de vaccinare.

Amintim că în țara noastră, campania de vaccinare a început în data de 2 martie. Conform datelor oficiale, până în prezent, 326 233 de persoane au primit serul împotriva COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
pandemie, COVID-19, Primăria Chișinău, Ministerul Sănătății, vaccinare, maraton

Știrile Zilei