09:16 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
68 0 0

31 de oameni au prezentat la vamă teste false PCR COVID-19. Poliția de Frontieră anunță că aceste cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Se pare că oamenii continuă practica de a prezenta teste false la COVID-19 atunci când intenționează să traverseze frontiera de stat. Așa s-ar explica și faptul că în doar 24 de ore, oamenii legii au identificat 31 de certificate falsificate.

Puțini probabil cunosc însă că pentru astfel de încălcări penalizarea este destul de dură - amendă de până la 32 500 lei sau până la 2 ani de închisoare.

Principalele motive care îi determină pe cetățeni să recurgă la prezentarea testelor false este lipsa timpului pentru a efectua un test real ca să intre sau să iasă din țară. Un alt motiv este „frica de a obține rezultat pozitiv și, prin urmare imposibilitatea de a trece frontiera”. Alți au explicat că nu au bani să facă un test real la COVID-19. 

Totodată, în ultimele 24 de ore, 57 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Mai multe teste, mai multe cazuri noi de COVID-19: Datele anunțate de autorități
Ce riscă cei care traversează frontiera cu teste false la COVID-19
Tagurile:
teste, COVID-19, vamă

Știrile Zilei