15:59 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
83 0 0

Doi angajați ANSA, care ar fi oferit certificate de calitate în schimbul mitei, s-au ales cu arest preventiv, iar al treilea va sta în arest la domiciliu. 

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Șeful adjunct al Direcției municipale siguranța alimentelor Chișinău și medicul sanitar-veterinar, care au fost reținuți marți în dosarul cărnii alterate de la Piața Centrală, au fost plasați în arest preventiv. Decizia a fost luată astăzi, 27 mai, de către instanța de judecată.

Cei doi au primit câte 30 de zile de arest și urmează să fie transferați în Penitenciarul nr.13. Cea de-a treia persoană cercetată în dosar s-a ales cu 30 de zile de arest la domiciliu. Este vorba despre un alt medic sanitar-veterinar. 

Amintim că pe 20 aprilie, mai mulți funcționari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor, dar și agenți economici au fost documentați de CNA și procurorii anticorupție în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă și activă. Aceștia sunt bănuiți că ar fi eliberat comercianților, care desfășurau activitate de vânzare a cărnii în halele Pieței Centrale, certificate de calitate și sanitar-veterinare contra mită.

Ulterior, pe 25 mai, CNA a anunțat că șeful adjunct al Direcției municipale siguranța alimentelor Chișinău și un medic sanitar-veterinar au fost reținuți pentru 72 de ore. Acest lucru s-a întâmplat după ce în dimineața de marți, ofițerii CNA au efectuat percheziții acasă, la birourile și în automobilele acestora. Astfel, la domiciliul unuia dintre ei au fost depistați 3 335 de euro, 330 de dolari și 33 500 de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
acte false, certificate, CNA, Piața Centrală din Capitală, carne

Știrile Zilei