13:02 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
878 0 0

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis să stabilească în Capitală gradul de alertă „Cod Galben”. Astfel, mai multe restricții au fost relaxate din motiv că a scăzut incidența de îmbolnăviri cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Joi, 27 mai, CESP a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință pentru a lua mai multe măsuri legate de situația epidemică din Capitală.

Astfel, pe lângă faptul că Chișinăul a trecut de la „Cod portocaliu” la „Cod galben”, autoritățile au decis să permită oamenilor accesul în spațiile publice deschise neaglomerate fără masca de protecție. 

Printre noile decizii ale CESP se numără și faptul că se permite desfășurarea careului solemn dedicat Ultimului Sunet din anul școlar 2020-2021 pentru elevii claselor absolvente (IV, IX, XII), cu prezență fizică, la data de 31 mai 2021. Totuși, cei prezenți vor trebui să respecte toate măsurile de protecție și să poarte măști. 

Totodată, s-a permis organizarea evenimentelor în localuri precum nunți și cumătrii cu ocuparea a 50 la sută din locurile din local. O altă decizie ce vizează sectorul HoReCa este și faptul că restaurantele și cafenelele pot reveni la regimul normal de lucru, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare. Totuși, cluburile de noapte și discotecile rămân deocamdată închise. 

Alte decizii ale CESP a municipiului Chișinău le puteți vedea în documentul anexat mai jos. 

 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Tematic

Se permit NUNȚILE MAI MARI: Ce alte restricții au fost anulate din domeniul HoReCa
Tagurile:
Chișinău, COVID-19, pandemie, restricții, decizie

Știrile Zilei