12:20 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
56 0 0

Ambasada Rusiei a relatat despre reacția promptă a autorităților locale la actul de profanare a monumentului eroilor Marelui Război pentru apărarea Patriei: autorii au fost identificați imediat, iar monumentul a fost restaurat.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Monumentul din cadrul Memorialului Gloriei Militare din Vulcănești a fost restaurat, a relatat Ambasada Rusiei în Moldova.

Serviciul diplomatic a salutat reacția promptă a administrației locale a orașului Vulcănești și a Comitetului Național de Coordonare "Victoria" la incidentul cu profanarea monumentului soldaților sovietici.

"Datorită eforturilor concertate, făptașii au fost identificați, iar monumentul a fost readus la forma inițială. Profanarea mormintelor și monumentelor militare nu este doar blasfemie, ci și o infracțiune penal[ în Federația Rusă", a declarat misiunea diplomatică rusă într-un comunicat de presă.

Reamintim că presa a scris joi dimineața despre profanarea monumentului soldaților sovietici din Vulcănești. La memorialul gloriei militare, unul dintre monumente a fost deteriorat: Steaua focului  veșnic a fost spartă și aruncată la 100 de metri de la complex.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Marele Război pentru Apărarea Patriei, profanarea mormintelor, Profanare

Știrile Zilei