22:39 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
12910

Școlile și grădinițele din municipiul Chișinău intră, în cel mai scurt timp, în reparație. Peste 100 de milioane de lei sunt necesari.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Aproximativ 130 de milioane de ei au fost alocați de Primăria Chișinău pentru reparația instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău. Banii vor fi utilizați pentru reparaţii capitale, reparaţii curente, achiziţii de resurse energetice, îmbunătăţirea bazei materiale și didactice a instituțiilor.

Astfel, în 88 de instituții de educație timpurie se vor desfășura lucrări de reparaţie capitală pentru care s-a alocat circa 26 de milioane de lei. La fel, Primăria intenționează să deshidă trei grădinițe noi, iar în acest scop au fost alocați 23,5 milioane de lei.

Alte 35 de milioane sunt pentru extinderea a 6 școli, iar pentru deschiderea a 26 de grupe noi în 14 instituții de educație timpurie sunt necesare circa 15 milioane de lei. Cu încă 10 milionae se vor instala 47 de pavilioane noi, iar alte 157 de pavilioane din 79 de grădinițe vor fi reabilitate.

Executarea lucrărilor de reparație vor fi monitorizate de un grup de lucru din care fac parte reprezentanți ai Direcției generale educație, tineret și sport și ai societății civile, consilieri municipali, dar și directori de școli și grădinițe. Anul trecut la fel au fost alocați peste 100 de milioane de lei, bani din bugetul municipal, pentru reparația instituțiilor de învățământ general din capitală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
lucrătorii grădinițelor, grădinițe Chișinău, grădiniță privată, Grădinițe, Grădiniță

Știrile Zilei