22:43 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
30311

Moldovenii care sunt vaccinați cu prima doză peste hotare și doresc să fie imunizați pe teritoriul țării cu cea de-a doua doză, trebuie să-și asume riscul că nu vor primi certificat complet de vaccinare. Astfel, ei ar putea avea probleme atunci când vor să călătorească.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Ministerul Sănătății precizează că moldovenii care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin peste hotare, pot acum să se vaccineze cu cea de-a doua doză în Republica Moldova.

Totuși, oamenii trebuie să știe că țara noastră nu deține tot portofoliul de vaccinuri prezente la nivel internațional, astfel că unele preparate pot lipsi din stoc. În aceste condiții, cetățenii sunt obligați să se informeze în prealabil atunci când merg la vaccinare. 

Mai mult, Ministerul Sănătății a explicat că persoanele care sunt vaccinate cu prima doză peste hotare și doresc să fie vaccinate pe teritoriul țării trebuie să își asume riscul că nu vor primi certificat complet de vaccinare. Asta pentru că sistemul electronic (RVC19) nu va putea genera certificate în care sunt incluse doze din străinătate, seria vaccinului, dar și instituția care l-a administrat.

Altfel spus, persoanele care își asumă riscul de a se vaccina în două țări diferite și care vor recepționa două certificate de vaccinare diferite, riscă să nu dețină un certificat valid de vaccinare, iar în cazul că dorește să plece într-o călătorie trebuie să se informeze dacă certificatele respective vor fi valabile pentru a intra în țara respectivă.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum 409 108 cetățeni s-au imunizat împotriva COVID-19, dintre 73 508 cu cea de-a doua doză.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cozi imense: Continuă maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii
Mii de măști au fost distribuite centrelor de vaccinare: De unde au fost luate
Tagurile:
despre vaccinare, vaccinare, coronavirus, COVID-19

Știrile Zilei