10:26 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
22210

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Investigații au fost reținuți, cu puțin timp în urmă, de CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Ofițerii INI au fost denunțați la linia națională anticorupție de către un bărbat, care a declarat că doi polițiști i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. 

Potrivit CNA, denunțătorul ar fi fost intimidat de către polițiști pe parcursul câtorva zile, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte de escrocherie pe care i le incriminau. Ofițerii ar fi insistat, în repetate rânduri, ca bărbatul să le transmită 500 de euro, telefonându-l și fixându-i întrevederi. El a mai spus că ofițerii INI l-ar fi amenințat că în cazul în care nu le dă banii, îl vor reține.

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar cei doi polițiști au fost reținuți și plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, ei riscă închisoare, pedeapsă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții pentru o perioadă determinată de timp.

De precizat că ofițerii Centrului Național Anticorupție au desfășurat astăzi percheziții la Inspectoratul Național de Investigații. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Reținere în nordul țării cu ajutorul angajaților BDS ,,Scorpion”
Focuri de armă la frontiera de stat: Misiune specială de reținere a doi tineri
Tagurile:
reținere polițist, reținere CNA, reținere

Știrile Zilei