14:21 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
156 0 0

Deși erau destul de reticenți cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19, se pare totuși că moldovenii au început să înțeleagă că imunizarea îi va ajuta împotriva infecției. Doar în ultimele șapte zile au fost vaccinate 100 de mii de persoane.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Potrivit Ministerului Sănătății, rata de vaccinare în rândul populației generale a ajuns la aproape 10%. Mai exact, până astăzi 416 814 persoane au fost imunizate împotriva virusului COVID-19. De asemenea, 80% dintre lucrătorii medicali au fost vaccinați, ceea ce a contribuit la reducerea morbidității cu 90% de la inițierea campaniei de vaccinare.

În țara noastră, în total, au fost raportate 1 378 de reacții adverse, dintre care 94,4% cu forme ușoare, iar 5,6% cu forme moderate.

"Jumătate din dozele de vaccin livrate Republicii Moldova au fost utilizate. Doar săptămâna trecută au fost administrate 100.000 de doze, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de săptămâna precedentă. În total, 10% din populația generală a fost vaccinată, cifră care include și persoanele imunizate din regiunea transnistreană", a spus Alexei Ceban, medic epidemiolog din cadrul ANSP.

Pe parcursul acestei săptămâni, un alt lot de vaccin AstraZeneca, livrat prin intermediul platformei COVAX, urmează să ajungă la Chișinău. Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 886 390 de doze de vaccin împotriva COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 41 de cazuri de infectare cu coronavirus.

În data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Poți avea probleme în călătorii: Cine riscă să nu primească certificat de vaccinare valid
Cozi imense: Continuă maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, despre vaccinare, vaccinare, vaccin

Știrile Zilei