08:05 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
89 0 0

Magistratul de la Judecătoria Chișinău, reținut acum două luni în flagrant cu mită, împreună cu cel care i-a oferit banii, vor compărea pe banca acuzaților. Despre aceasta anunță Procuratura Generală.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat astăzi în judecată dosarul de învinuire a celor doi inculpați pentru trafic de influență. Este vorba despre un magistrat de la Judecătoria Chișinău și un om de afaceri.

Magistratul a fost reținut în flagrant, în data 22 martie, în baza unor informații că ar fi pretins 15 mii de dolari de la un agent economic pentru a convinge alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil. În urma investigațiilor, judecătorul a fost învinuit că a primit 11 mii de dolari din suma pretinsă inițial. 

Într-un alt episod, potrivit informațiilor oferite de Procuratură, judecătorul a declarat că are influență asupra procurorilor și a pretins de la conducătorul aceleiași firme o mie de dolari pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal.

La solicitarea Procuraturii Anticorupție, magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție, până va fi emisă o hotărâre definitivă în cauza penală în care este vizat. Fiind audiați de procurori, omul de afaceri a recunoscut parțial faptele incriminate, iar magistratul a respins acuzațiile, refuzând să facă declarații. În prezent, ambii inculpați sunt cercetați în libertate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce judecători aspiră la funcția de președintele al Curții Supreme de Justiție
Fadei Nagacevshi a comentat propunerile lui Igor Grosu pentru Justiție
Tagurile:
mită, Judecător, Procuratură

Știrile Zilei