22:58 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (58)
46 0 0

Cei care râvnesc să ocupe un fotoliu de deputat în viitorul Parlament mai au la dispoziție 10 zile ca să depună actele la CEC pentru a fi înscriși în cursa electorală.

CHIȘINĂU, 2 iunie - Sputnik. Partidele politice, care vor să ajungă în viitorul Legislativ, mai au la dispoziție încă 10 zile pentru a depune actele la Comisia Electorală Centrală. Atenționarea a fost făcut astăzi de CEC.

Procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor

Candidații pot fi desemnați de către partide politice și alte organizații social-politice, blocuri electorale, dar și candidați independenți. Pretendenții la funcția de deputat pot fi persoanele cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, dețin cetățenia Republicii Moldova și nu cad sub incidența legii despre statutul deputatului în Parlament și întrunesc alte condiții prevăzute de legislație.

Până în acum, CEC a înregistrat zece concurenți electorali. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (58)

Tematic

Parlamentare anticipate: CEC a anunțat numărul exact al alegătorilor
"PRO MOLDOVA" nu va participa la alegerile parlamentare: Ce pune la cale - VIDEO
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, partide, cursă electorală

Știrile Zilei