19:18 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
84 0 0

După ce mai mulți polițiști au fost văzuți astăzi la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate, Direcția de Poliție Chișinău a venit cu explicații oficiale.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău precizează că oamenii legii întreprind activități de informare a reprezentanților partidelor politice, pentru a exclude cazuri de vandalizare sau deteriorare a sediilor, având în vedere că suntem în plină campanie electorală.

"În vederea prevenirii unor astfel de situații, angajații poliției vizitează sediile partidelor politice, unde fac schimb de informații cu privire la datele de contact cu reprezentanții partidului, astfel încât dacă aceștia observă persoane suspecte sau situații de risc, să contacteze direct polițiștii pentru o intervenție promptă", explică reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău.

Precizările vin după ce la sediul PAS au fost văzuți astăzi mai mulți polițiști, iar în presă s-a vehiculat că ar avea loc inspecții.

"Ținem să informăm, contrar versiunilor vehiculate pe rețelele sociale, NU a avut loc nicio inspectare de evaluare, ci polițiștii doar s-au prezentat și au făcut schimb de numere de telefoane cu reprezentanții partidului politic", mai este precizat în declarația Direcției de Poliție Chișinău.

Totodată, oamenii legii le solicită partidelor să accepte măsurile de siguranță întreprinse de angajații Poliției și să nu-i atragă în jocurile politice.

"Poliția doar își îndeplinește atribuțiile de serviciu. Poliția permanent întreprinde activități de informare și prevenire la organizații, întreprinderi, instituții, pentru prevenirea furturilor, actelor de huliganism, în cadrul cărora se duc discuții cu administratorii și le sunt înmânate materiale informative cu recomandări de prevenție", mai spun oamenii legii. 

Până în acum, CEC a înregistrat 11 concurenți electorali în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Politic „Democrația Acasă”.

De asemenea, alte șase dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Poliția oferă detalii despre alerta cu bombă la sediile Judecătoriei Chișinău
Poliția a găsit mii de cartele SIM și carduri bancare: Cum erau folosite
Tagurile:
versiunea poliției, ofițer de poliție, Poliție

Știrile Zilei