01:38 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
30 0 0

Autoritatea Națională de Integritate cere demisia șefului Penitenciarului nr. 12 din orașul Bender, Oleg Sainsus.

CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. ANI cere demisia șefului Penitenciarului nr. 12 din orașul Bender și va trimite o solicitare în acest sens către Administrației Naționale a Penitenciarelor. 

Potrivit Autoritatea Națională de Integritate, Oleg Sainsus a deținut mai multe funcții publice cu statut special, începând cu anul 2016.  Însă, din anul 2001 până în anul 2019, acesta și-a administrat și întreprinderea individuală. 

În baza informațiilor oferite de ASP, întreprinderea a fost înregistrată cu activitatea în domeniul comerțului cu amănuntul al produselor alimentare, băuturi și produse de tutun, textilelor, îmbrăcămintei, produse din piele, etc.

Conform legislației speciale a ANI, din momentul accederii în funcție, în anul 2016, subiectul a avut termenul legal de 30 de zile pentru a-și soluționa starea de incompatibilitate. Însă, această acțiune nu a fost întreprinsă, fapt pentru care a admis încălcarea acestui regim juridic.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere, acesta a invocat că firma nu a înregistrat activități și din anul 2019 a fost radiată din Registrul de Stat.

Totuși, inspectorul de integritate a contrazis explicațiile subiectului prin faptul că documentele furnizate de ASP demonstrează deținerea activă a calităților de fondator și administrator, indiferent de prezența sau lipsa unei activități economice.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, șeful Penitenciarului nr. 12 riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor.

Șeful Penitenciarului nr. 12 din orașul Bender este în drept să conteste actul de constatare.

Contactați de Sputnik Moldova, reprezentanții ANP nu au răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Știrile Zilei