07:01 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
49 0 0

Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Parcarea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân va fi reamenajat în beneficiul cetățenilor.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Un teren de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Capitală nu va mai fi utilizat în continuare în calitate de parcare. Despre aceasta anunță Primăria municipiului Chișinău.

Autoritățile informează că terenul de jumătate de hectar din bulevardul Mircea cel Bătrân, nr. 26/4, a fost eliberat după expirarea contractului de arendă funciară, iar zona respectivă va fi amenajată în interes public, cu locuri de joacă pentru copii, spații de agrement și locuri de parcare pentru cetățenii care locuiesc în blocurile din preajmă.

Deși anterior autoritățile municipale au decis să nu mai prelungească contractul de arendă, iar agentul economic a fost notificat referitor la necesitatea eliberării terenului, acesta nu s-a conformat solicitării autorităților.

Astfel, serviciile municipale au eliberat terenul, prin demontarea și evacuarea îngrădirilor respective. Anterior, acolo era amplasată o parcare particulară, amenajată haotic, iar zona era insalubră. Terenul a fost dat în arendă funciară în anul 1999, după care contractul a fost prelungit de câteva ori.

Municipalitatea a perfectat deja proiectul viitorului spațiu de agrement, iar în curând vor începe lucrările de amenajare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Prima parcare automatizată din țară: Când și unde va apărea
Tagurile:
capitala, parcare, teren de joacă

Știrile Zilei