18:03 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
52 0 0

Astăzi în Chișinău sunt organizate mai multe evenimente dedicate copiilor, dat fiind că programul de 1 iunie - Ziua Internațională a Copilului a fost transferat pe 5 iunie, din cauza vremii proaste din prima zi de vară.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a povestit pe pagina sa de Facebook de ce distracții au parte astăzi copii.

El s pus că din Piața Marii Adunări Naționale, copiii pornesc într-o călătorie gratuită cu Troleibuzul Turistic pe străzile Capitalei. Pe durata excursiei, picii sunt însoțiți de un ghid turistic, acesta le povestește despre cele mai importante atracții turistice din oraș.

"Călătoria este interesantă, cât și educativă, întrucât copiii au ocazia să descopere o mică părticică din oraș, să interacționeze unii cu ceilalți și să pună întrebări ghidului turistic", spune Ion Ceban.

Iar în Piața Marii Adunări naționale micuții pot picta cu ajutorul pensulelor pe un troleibuz pus la dispoziție. "Creativitatea micuților este fără limite. Sper ca cei mici să se simtă̆ bine și să se distreze în locațiile propuse de Primăria Chișinău", a mai scris edilul-șef.

În același timp, în în Scuarul ,,Mihai Eminescu” se desfășoară un concert festiv cu genericul „Hai la joacă pe toloacă”, cu participarea elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ artistic extrașcolar și artiștilor consacrați ai Republicii Moldova și copiii lor.

Iar la Havuzul muzical de la intrarea în Parcul ,,Valea Trandafirilor" se desfășoară program distractiv pentru copii cu genericul „Dulce copilărie", la care participă Studioul de Creație a Copiilor „TG Academy”; Centrul de creație pentru copii „Luceafărul”; Studioul de creație a copiilor „Voice record ̓s”;  Studioul  de dans „Let ̓s dans”; IP Liceul Teoretic „N. Iorga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
program, Chișinău, Chisinau, Ziua Internațională a Copilului

Știrile Zilei