22:35 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
66 0 0

15 echipe mobile, formate din 35 de voluntari ai Asociației studenților și rezidenților de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, au mers din casă în casă, în comuna Gura Galbenei, raionul Cimișlia.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Voluntarii au informat locuitorii satului Gura Galbenei despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, iar doritorii de a-și proteja sănătatea s-au imunizat. 

În total, pe parcursul zilei de 5 iunie, au fost vaccinate 270 persoane și informați circa 2 mii de cetățeni. Ministerul Sănătății precizează că astfel de Maratoane ale Vaccinării vor continua în toată țara. Proiectul de organizare a echipelor mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se desfășoară cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și UNICEF Moldova.

"Mulțumim UNICEF si OMS Moldova pentru suportul acordat, atât tehnic și logistic, precum și tuturor celor implicați în acest exercițiu. Prin astfel de acțiuni ne propunem să creștem acceptabilitatea vaccinării în rândul populației. Oamenii care nu au posibilitate să meargă la medicul de familie pentru vaccinare, s-au bucurat că au această posibilitate de a se vaccina împotriva COVID-19 la domiciliu", a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în data de 2 martie, în Republica Moldova. Până în prezent, 469 665 de doze de vaccin au fost administrate cetățenilor țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Care este rata de vaccinare a populației Moldovei împotriva COVID-19
Poți avea probleme în călătorii: Cine riscă să nu primească certificat de vaccinare valid
Tagurile:
Vaccinare, coronavirus, COVID-19

Știrile Zilei