08:18 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (90)
23501

Ministrul rus al Sănătății, Mihai Murașko, a anunțat cât costă vaccinul „Sputnik V” în Rusia, care pentru cetățenii ruși este achiziționat de către stat.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Prețul vaccinului ”Sputnik V” în Rusia, ținând cont de livrare, este de aproximativ 900 de ruble (circa 10-10,5 euro), pentru cetățenii ruși acesta este achiziționat de stat, a declarat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, într-un interviu acordat RIA Novosti.

"Desigur, COVID-ul a provocat cheltuieli suplimentare. Acesta este în primul rând costul vaccinării - Sputnik V costă aproximativ 900 de ruble, inclusiv livrarea, toate acestea fiind achitate astăzi de stat", a spus Murașko.

Anterior, Murașko a declarat pentru RIA Novosti că, în total, au fost achiziționate peste 30 de milioane de doze de ”Sputnik V” pentru vaccinarea cetățenilor ruși.

Vaccinarea împotriva coronavirusului se efectuează în toate regiunile Federației Ruse. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamalei. El a fost numit „Sputnik V”.

De asemenea, în Rusia au mai sunt utilizate alte două vaccinuri - „EpiVacCorona” de la Centrului „Vector” al Rospotrebnadzor și „CoviVac”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. La începutul lunii mai s-a anunțat despre înregistrarea celui de-al patrulea vaccin intern „Sputnik Light”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (90)

Tematic

Igor Dodon: Când va fi încheiat contractul de achiziționare a vaccinului Sputnik V
La ce etapă este procesul de înregistrare a vaccinului „Sputnik V” în UE și OMS
Tagurile:
cost, Vaccinul Sputnik V

Știrile Zilei