06:40 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
38 0 0

Achiziționarea energiei electrice din Ucraina a ajuns în vizorul procurorilor. Motivul pentru care PG verifică legalitatea încheieri contractului în 2008.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Procuratura Generală verifică legalitatea încheierii în anul 2008 a contractului de furnizare a energiei electrice pentru Republica Moldova, din Ucraina.

Potrivit uni comunicat al Procuraturii, verificările au demarat pe 5 mai, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale pe acest caz, emisă în anul 2017 de PCCOCS.

Acțiunea survine ca urmare a apariției unor noi circumstanțe relevante, Procuratura Generală fiind în prezent în proces de acumulare a probatoriului necesar în vederea dispunerii unei soluții legale pe caz, precizează PG.

"Precizăm că soluția dispusă ieri de Judecatoria Chisinău, sediul Ciocana, a fost emisă în contextul respectivei ordonanțe a Procurorului General de reluare a procesului penal", este menționat într-un comunicat de presă emis de Procuratură.

Procuratura Generală mai anunță că investigațiile se desfășoară ”in rem”, fără a-i fi atribuit cuiva vreun statut procesual pe acest caz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Procuratura Generală a renunțat la învinuirea lui Platon în dosarul fraudei bancare
Maia Sandu a venit cu o reacție după ce Procuratura a renunțat la învinuirea lui Platon
De ce ambasadorul SUA Derek J. Hogan a mers la Procuratura Generală: Explicație oficială
Tagurile:
procuratură, UCRAINA, energie

Știrile Zilei