02:40 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
60 0 0

Un lot de echipamente medicale a fost donat astăzi țării noastre de către statul Qatar. La ceremonia de înmânare au fost prezenți mai mulți oficiali de rang înalt.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Republica Moldova a primit astăzi un lot de echipamente medicale donat de către statul Qatar. 

Lotul este oferit pentru a ajuta cadrele medicale și cetățenii țării noastre în lupta cu pandemia de COVID-19.

Din echipament fac parte 20 de ventilatoare pentru respirație artificială, 50 pompe de infuzie, trei laringoscoape, trei monitoare pentru pacient, patru concentratoare de oxigen, un ultrasonograf, două defibrilatoare și cinci unități de radiologie dintre care patru mobile.

La eveniment au participat Hamad Rashid Al-Athba, însărcinat cu afaceri ad interim al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Victor Țvircun, ambasadorul Republicii Moldova în Statul Qatar, secretarul de stat Dumitru Socolan și reprezentanți ai domeniul Sănătății.

"Statul Qatar donează acest ajutor, volumul este de trei tone jumătate pentru prietenii noștri din Moldova. Acest sprijin medical simbolizează ajutorul și prietenia dintre cele două state. Dorința noastră este să se termene această pandemie și să ne vedem în situații mai bune", a declarat Hamad Rashid Al-Athba.

SecretaruI de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov și-a exprimat recunoștința pentru suportul considerabil oferit sistemului de sănătate din țara noastră.

”În numele sistemului medical, aduc mulțumiri Guvernului Statului Qatar pentru acest gest de solidaritate și susținere, orientat spre consolidarea capacităților sistemului medical din Republica Moldova. Aceste echipamente medicale vor fi utilizate pentru pacienții aflați în stare critică cu COVID-19, dar și cu alte patologii”.

Ambasadorul Moldovei în statul Qatar a adus mulțumiri și a menționat că, cu ajutorul acestui lot, vor fi ajutați mii de oameni din țara noastră.

"Acest lot de asistență umanitar din partea statului Qatar este rezultatul al unor adresări din partea conducerii Republicii Moldova. Pe parcursul ultimelor ani, într-adevăr relațiile statului nostru și statului Qatar se dezoltă nu doar pe cale ascendentă, dar noi observăm asistența și sprijinul permanent din partea conducerii acestei țări. Cum se spune la noi: prietenia se cunoaște la nevoie", a menționat Victor Ţvircun.

Amintim că acesta nu este primul ajutor oferit țării noastre din partea statului Qatar. În luna mai, anul trecut, a oferit un lot de ajutor umanitar sub formă de echipamente de protecție personală (măști, mănuși, combinezoane de protecție, ochelari de protecție și viziere) pentru lucrătorii medicali din Republica Moldova, aflați în primă linie în lupta cu COVID-19.

În total, de la începutul pandemiei în țara noastră și-au pierdut viața 6 137 de oameni, iar bilanțul cazurilor a ajuns la 255 501. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Donație de la Moscova: Autospeciale pentru Chișinău – Foto
Donație de la OMS pentru diabeticii din Republica Moldova
Tagurile:
Qatar, echipament, Donație

Știrile Zilei