15:00 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
30 0 0

Deputații socialiști cer Guvernului să întreprindă de urgență măsuri de susținere a agricultorilor care au avut de suferit de pe urma pagubelor provocate de grindină.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Potrivit deputatului socialist Radu Mudreac, intemperiile din ultimele zile au distrus mii de hectare de terenuri agricole, iar autoritățile ar trebui să vină cu măsuri de susținere pentru fermierii afectați de grindină. 

"Nu am văzut nicio declarație a celor care s-au folosit de agricultori la protestele din toamnă, reieșind din ce s-a întâmplat ieri-alaltăieri, cu distrugerea a peste 1000 de ha de teren agricol. Nimeni nu spune nimic. Nu le este convenabil, ca azi să îi apere pe agricultori, să îi promoveze, să se ducă la Guvern, la Președinție, să le solicite suportul, pentru că oameni și-au pierdut roada. Nu încearcă să îi mobilizeze, să îi aducă în față, îi urât de tot ceea ce fac. Guvernul ar trebuie să fie în teritoriu să facă calcule în suportul agricultorilor", a declarat Mudreac.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în satul Grădinița din raionul Căușeni ploaia cu grindină a afectat 40 de hectare de livezi și 85 de hectare de culturi agricole, inclusiv 45 de hectare de porumb și 40 de hectare de coacăză. Ploaia a făcut ravagii și în localitatea Cunicea din raionul Florești. Acolo, au fost distruse 108 hectare de legume și 495 de hectare de livezi. Iar la Ghindești, Florești, precipitațiile au afectat 60 de hectare de sfeclă de zahăr și 130 de hectare de floarea soarelui.

Comisiile pentru situații excepționale raionale urmează să evaluează pagubele materiale provocate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Explozie la Căușeni - Iată ce s-a întâmplat cu un tractor care ara câmpul - Foto
Un tractor a căzut peste un minor: Iată cum s-a întâmplat totul - Foto
Tagurile:
ploaie cu grindină, grindină, agriculturii

Știrile Zilei