15:30 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
96 0 0

Ploile cu grindină din ultimele zile au lăsat în urmă un adevărat dezastru. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță ce pagube au provocat intemperiile.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații Urgență colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma ploilor torențiale înregistrate în data de 8 iunie mai multe localități din raioanele Ungheni și Soroca au fost afectate.

În satul Pârlița din raionul Ungheni precipitațiile au distrus 92 de hectare de floarea soarelui și 299 de hectare de porumb, iar în localitatea Todirești din același raion ploaia a afectat 21 de hectare de livezi. Condițiile meteo nefavorabile au creat prejudicii și în satul Dubna, raionul Soroca, unde ploaia și grindina au distrus 97 de hectare de livezi.

În toate localitățile în care ploile au provocat pagube lucrează comisiile pentru situații excepționale care urmează să evalueze prejudiciile materiale suportate de agricultori.

În ultimele zile, ploile au făcut prăpăd și în raioanele Căușeni și Florești.

Anterior deputații socialiști au cerut Guvernului să întreprindă de urgență măsuri de susținere a agricultorilor care au avut suferit pagube în urma ploilor cu grindină. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ploi torențiale, grindină și vijelie: Unde va lovi dezastrul în următoarele ore
Dublu Cod Galben în Moldova: de ploi torențiale cu grindină și de inundații locale
Tagurile:
pagube, ploaie cu grindină, grindină, ploi

Știrile Zilei