09:19 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
53 0 0

Campania de vaccinare mobilă continuă. Află unde staționează astăzi autobuzul și troleibuzul care au fost transformate în puncte mobile de imunizare.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Cele două vehicule staționează, conform unui grafic, în locuri prestabilite în Chișinău și în suburbii. Astfel, astăzi, troleibuzul transformat în centru mobil de imunizare se află în sectorul Buiucani, mai exact pe strada Alba Iulia, la stația Terminus.

Autobuzul amenajat în centru mobil de vaccinare se află în comuna Vatra, pe strada Ştefan Vodă 56,  lângă marketul ”Linella”. 

La punctele mobile de vaccinare poate să se imunizeze oricine, indiferent de viza de reședință și locul de trai. Vaccinarea se poate face doar în baza actului de identitate. 

După imunizare, fiecare persoană primește certificatul care confirmă ca i-a fost administrată prima doză și este informată despre data pentru cea de-a doua doză.

Punctele mobile includ zona de triaj, zona de vaccinare și zona de monitorizare. La fel, a fost amenajat un spațiu special pentru eventualele cazuri de complicații post-vaccinare.

Scopul acestei campanii este de a facilita accesul populației la vaccinarea anti-COVID-19, în special, imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de muncă.

Până în prezent în Republica Moldova s-au vaccinat împotriva coronavirusului peste 512 mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Specialist: Ce risc este să te imunizezi cu a doua doză de vaccin în Moldova?
Un nou lot de vaccin anti COVID-19, ajuns în țară: Ce tip și unde va fi repartizat
Cum călătorești în Irlanda dacă nu ai vaccin anti-COVID-19
Tagurile:
vaccin, Troleibuz, Autobuz

Știrile Zilei