21:20 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
174 0 0

Primarul Chișinăului Ion Ceban a declarat în cadrul platformei de dialog de la Centrul de presă Sputnik Moldova că în această vară în țară vor ajunge mai multe tipuri de vaccinuri.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Moldova va primi sute de mii de doze de vaccinuri anti-COVID-19 de la diferiți producători în această vară, iar cetățenii vor putea să opteze pentru cel care li se potrivește, a declarat vineri primarul Chișinăului, Ion Ceban, la Centrul de presă Sputnik Moldova.

Primarul capitalei a adăugat că următoarea tranșă de ajutor umanitar din Rusia sub forma vaccinului „Sputnik V” va ajunge în viitorul foarte apropiat.

"Ne așteptăm la sosirea unor doze suplimentare de diferite vaccinuri. Este planificat ca în viitorul foarte apropiat să ajungă și „Sputnik V”, și „Pfizer” în țară. Vara aceasta vor exista cu siguranță sute de mii de doze noi pentru toată lumea. Acestea sunt vaccinuri „AstraZeneca”, „Sinopharm”, vor exista și „Pfizer” și „Sputnik V”, va fi o alegere", a subliniat Ceban.

El a atras atenția asupra faptului că autoritățile locale insistă încă asupra vaccinării întregii populații a Capitalei, prin urmare fac tot posibilul pentru a asigura oamenilor vaccinuri diferite.

"Poziția noastră este că toate vaccinurile sunt bune. Acest lucru este recunoscut la nivel internațional. Au trecut toate procedurile necesare sau sunt în faza finală de testare și aprobare", a concluzionat Ceban.

Primarul Capitalei s-a vaccinat vineri, 11 iunie, cu prima doză de „AstraZeneca”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Specialist: Ce risc este să te imunizezi cu a doua doză de vaccin în Moldova?
Tagurile:
Sputnik v Moldove, Ion Ceban

Știrile Zilei