12:53 24 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.59
  • USD18.20
  • RUB0.29
  • RON4.36
  • UAH0.69
Чемпионат мира по гребле на байдарках и каноэ. Четвертый день

Canoistul Serghei Tarnovschi a fost numit cel mai bun sportiv al anului

© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Sport
Sa primesc un link scurt
6601

Ministerul Tineretului şi Sportului a determinat cei mai buni sportivi şi antrenori ai anului 2015, în cadrul ceremoniei anuale „Gala sportului moldovenesc"

CHIŞINĂU, 19 dec — Sputnik. În cadrul unei ceremonii solemne de totalizare a realizărilor sportive din anul care s-a scurs, ministerul de profil l-a numit pe canoistul C sportivul anului 2015.

În sezonul actual, Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Campionatul mondial de kaiac-canoe care s-a desfăşurat la Milan, la distanţa de 1000 de metri. Acest rezultat i-a asigurat calificarea la Olimpiada care va avea loc la Rio-de Janeiro. Anul trecut, sportivul a luat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret din Nanjing, China.

Canoistul nu a putut participa la ceremonie, deoarece la moment se află în cantonament de pregătire pentru Jocurile din 2016.

Din topul celor mai buni zece sportivi ai anului face parte fratele lui Serghei — Oleg Tarnovschi, luptătorii de stil liber Alexandru Chirtoacă şi Petru Ianulov, sambistul Serghei Oşlovanu, luptătorul în stil greco-roman Victor Ciobanu, tenismanul Radu Albot, halterofilii Alexandru Dudoglu şi Oleg Sîrghi, reprezentanta luptelor feminine Svetlana Saenco şi luptătorul de Taekwondo, Aaron Kuk, recunoscut şi cel mai bun sportiv al anului în viziunea jurnaliştilor sportivi.

Titlul de antrenor al anului i-a fost conferit lui Alexandru Chirpicenco, discipolii căruia, Oleg şi Serghei Tarnovschi, au cucerit distincţii la Campionatul mondial de la Milano. Echipa anului a fost numită naţionala Moldovei la rugby.

Tematic

Sportivii de la „Voievod” s-au întors din România cu 8 medalii de aur
Tagurile:
titlu, ceremonie, Gala Sportilui Moldovenesc, Ministerul Tineretului şi Sportilui, Serghei Tarnovschi, Radu Albot


Știrile Zilei