11:43 24 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.47
  • USD17.19
  • RUB0.23
  • RON4.20
  • UAH0.61
Sport
Sa primesc un link scurt
22 0 0

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) ar intenționa să reducă componența selecționatei Rusiei la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. Potrivit publicației britanice The Telegraph, CIO ar intenționa să reducă până la 40 numărul de sportivi ruși ce vor fi admiși la jocurile olimpice de la Rio de Janeiro.

Gimnastică sportivă
© Sputnik / Алексей Филиппов

Publicația afirmă că CIO a cerut ajutorul unui "expert independent", a cărui sarcină este "să-i filtreze" pe acei ruși care nu ar fi trecut un control "suficient de riguros" al serviciilor antidoping. În urma acestui "filtru" în echipa rusă ar putea rămâne doar 40 de persoane

Decizia duplicitară a CIO

Duminică, comitetul executiv al CIO a luat decizia să admită selecționata Rusiei la Jocurile de la Rio.

În același timp, funcționarii sportivi au făcut o precizare: vor decide cine va merge la Rio federațiile sportive internaționale. Principala condiție pentru admiterea sportivilor la competiție a fost "lipsa unei istorii doping".

Verdictul CIO a "filtrat" deja de la Olimpiadă toți atleții ruși, care au fost înlăturați anterior de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF).

Singura sportivă pe care anterior IAAF a admis-o la competiții a fost săritoarea în lungime Daria Klișina care se antrenează în SUA.

Tematic

Ultima oră: CIO nu a interzis participarea Rusiei la Rio 2016
Tagurile:
duplicitară, decizieâ, 40 de persoane, Rusiei, echipa, COI, reducere, Comitetul Olimpic Internațional

Știrile Zilei