14:42 19 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.54
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Anastasia Croitor

Anastasia Croitor - gimnasta care a cucerit Rusia

gagauzinfo.md
Sport
Sa primesc un link scurt
16030

Tânăra gimnastă Anastasia Croitor, originară din satul Tomai, a ocupat locul întâi în cadrul campionatului de gimnastică artistică pentru copii din Federația Rusă. Ea a fost felicitată chiar de bașcanul Găgăuziei Irina Vlah.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Bașcanul autonomiei găgăuze Irina Vlah a primit-o în cabinetul său pe tânăra campioană. Sportiva a fost însoțită de mama sa, Olesea Croitor. Aceasta a spus că familia lor s-a mutat din sat de mai bine de zece ani în orașul Klin, o suburbie a Moscovei, loc unde a și început de mică să practice sportul.

”Încă de când era mică, Anastasia frecventa orele de gimnastică, iar la vârsta de 12 ani avea deja cucerite peste 35 de medalii. Acum însă, ea a obținut cea mai înaltă performanță, devenind campioană a Federației Ruse la gimnastica artistică pentru copii”, povestește mama gimnastei.

Cu toate acestea, Anastasia nu este hotărâtă dacă va urma o carieră sportivă de performanță, informează portalul Gagauzinfo.MD.

”Îmi place să fac sport, dar vreau să-mi continui studiile. Visez să facă carieră de diplomat”, a spus Anastasia.

Bașcanul i-a făcut o excursie prin cabinetul său și i-a oferit în dar o jucărie moale și un set de cărți pentru copii în limba găgăuză.

Tematic

05.08: Originari din Moldova în Rusia
Tagurile:
Gimnastică, diplomat, campionat, copii, Anastasia Croitor, Irina Vlah, Federația Rusă, Găgăuzia


Știrile Zilei