05:37 18 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.13
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.72
Sport
Sa primesc un link scurt
63 0 0

Trei sportivi s-au bucurat de dreptul de a reprezenta țara noastră la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro.

CHIȘINĂU, 2 sept — Sputnik. Onoarea de portdrapel al RM la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro i-a revenit Larisei Marinenkova, a declarat pentru Sputnik secretarul Comitetului Paralimpic Național al ţării, Alina Polkanova.

Paralimpicii ruși. Fotografie de arhivă.
© Sputnik / Кирилл Каллиников

Marinenkova ne va reprezenta țara la proba powerlifting, categoria de până la 73 kg. Aceasta va fi a treia paralimpiadă la care participă sportiva, după ce a evoluat la Jocurile de la Beijing, unde s-a clasat pe locul opt, ridicând 77,5 kg. La Londra sportiva nu a reuşit să ridice greutatea stabilită.

Ceilalți doi sportivi din Moldova care vor pleca la paralimpiada de la Rio sunt Oxana Spătaru — împingerea ghiulelei, și Alexandru Covaliov — înot stil liber la distanța de 50 și 100 de metri.

Polkanova a menționat că paralimpicii moldoveni au dreptul de a participa la Jocurile din 2016 datorită cererii înaintate de Comitetul Paralimpic Național al republicii pentru obținerea bipartite slot.

„Bipartite slot nu reprezintă o carte verde (wild card), ci un mecanism specific care le oferă sportivilor un drept suplimentar de a participa la Jocuri. Obținerea pentru țară a bipartite slot este o mare onoare. Numărul slot-urilor distribuite de federațiile internaționale este strict limitat", a spus Polkanova.

Președintele Agenției Naționale Antidoping (ANA), Serghei Afanasenko, afirmă că Marinenkova se califică constant printre cei mai buni zece sportivi la categoria sa. El speră că și în acest an ea va demonstra rezultate frumoase. Cât despre ceilalți doi sportivi care ne vor reprezenta țara, președintele ANA este de asemenea optimist.

Din componența delegației care va pleca la Jocurile Paralimpice din Brazilia mai fac parte președintele Agenției Naționale Antidoping, Serghei Afanasenko; antrenorii Dumitru Prodan și Gheorghe Ceban; medicul Maria Robu și șeful delegaţiei, Alina Polkanova.

Paralalimpiada de la Rio se va desfășura între 7 și 18 septembrie.

Tematic

Plata în sport: cine va primi cel mai mare premiu pentru medalia de la Olimpiadă
Tagurile:
Jocuri paralimpice, sportivi moldoveni, portdrapel, Agenția Națională Antidrog, Comitetul Paralimpic Național, Alexandru Covaliov, Oxana Spătaru, Larisa Marinenkova


Știrile Zilei