23:07 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Sport
Sa primesc un link scurt
41 0 0

CIP a avut deja o discuție cu Comitetul paralimpic al ţării: belarușilor li s-a amintit că la Olimpiadă sunt inaccepatabile orice proteste politice. Totodată, nu a fost făcut public numele celui de-al doilea conducător al echipei căruia i-a fost retrasă acreditarea.

CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Fapta reprezentantului echipei belaruse, Andrei Fomocikin, care a purtat drapelul Rusiei la deschiderea Paralimpiadei, este discutată în întreaga lume. Mass-media din Occident a numit acest caz strigător la cer, în schimb în Rusia, a cărei sportivi au fost înlăturaţi din competiţie, gestul a fost întâmpinat cu multă însufleţire.

Nu vor fi aplicate sancțiuni echipei paralimpice a Belarusului, a comunicat directorul pentru relații cu publicul al Comitetului Internațional Paralimpic (CIP) Craig Spence.

Totodată, se ştie deja că încă unul dintre membrii delegației belaruse la Jocurile Pralimpice de la Rio de Janeiro a fost lipsit de acreditare prin decizia Comitetului Internațional Paralimpic. Despre aceasta a comunicat președintele Comitetului, Oleg Shepel, citat de Sputnik Belarus.

În ajun, reprezentantului Ministerului sportului și turismului, Andrei Fomocikin, care a purtat drapelul Federaţiei Ruse la ceremonia de deschidere a Paralimpiadei pe stadionul "Maracana", i-a fost retrasă acreditarea.

"Comitetul Internațional Paralimpic a decizis să-l lipsească de acreditare pe membrul delegației belaruse, care a purtat drapelul Rusiei în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor, dar și pe unul din conducătorii echipei", a declarat Shepel.

"Orice acțiune politică în timpul Paralimpiadei este inadmisibilă. Echipa Belarusiei a fost avertizată oficial despre inadmisibilitatea unor asemenea acțiuni", a continuat el.

Anterior s-a precizat că scoaterea drapelului Rusiei la ceremonia de deschidere a fost o decizie a întregii echipe belaruse.

După gestul lui Fomocikin, echipa paralimpică a fost susținută de cunoscuți sportivi din Rusia și Belarus, dar și de activiști politici și obștești.

Drapelul Rusiei, la Jocurile Paralimpice de la Rio de janeiro
Drapelul Rusiei, la Jocurile Paralimpice de la Rio de janeiro

Tematic

Oficial: sportivii ruși nu au fost admiși la Paralimpiadă
Paralimpiada de la Rio: a fost desemnat portdrapelul Republicii Moldova
Tagurile:
Oleg Shepel, acreditării, retragerea, Fomocikin, Parlimpiadă, sportiv, echipă, Belarus


Știrile Zilei