06:34 20 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.34
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
Sport
Sa primesc un link scurt
19810

Renumitul fotbalist Diego Maradona a vizitat stadionul "Dinamo" din Moscova și a povestit care sunt problemele cu care se confruntă echipa națională a Rusiei și că intenționează să preia conducerea acesteia

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik, Anton Kurilkin. Diego Maradona a venit în Rusia la invitația ziarului ”Sovetskii Sport” și a asociației obștești ”Россия любит футбол” (Rusia iubește fotbalul — n.r.). Avionul cu care a venit fotbalistul rebel a aterizat în ziua de vineri, în ciuda ploii și vântului puternic.

După zborul îndelungat, Maradona a mers la stadionul ”Dinamo”, aflat în construcție și a povestit jurnaliștilor despre planurile sale în Rusia. În cadrul unei conferințe de presă, Maradona a povestit care este scopul vizitei sale.

”Am o mulțime de planuri, și avem încă foarte multe de făcut", a spus fotbalistul cu entuziasm. 

© Video : Советский спорт
Diego Maradona la Moscova

Maradona a povestit care este cea mai mare problemă a fotbalului rusesc.

”Fotbaliștii ruși au dotați, însă au o pregătire precară. Vina o poartă managerii”, a subliniat el.

După conferința de presă, Maradona a oferit mai multe mingi cu autografe, iar după aceasta a cântat un cântec în limba spaniolă cu o angajată a companiei care participă la construcția stadionului.

Марадона неожиданно приехал в Москву
© Sputnik / Дмитрий Дубинский
Diego Maradona la Moscova

Fotbalistul urma să meargă pe șantier pentru a urmări procesul construcției stadionului, însă din cauza vremii excursia a fost anulată.

Cine este Diego Maradona

Diego Maradona este un fotbalist din Argentina, în țara sa este considerat cel mai bun sportiv al secolului XX. El face parte din Top-100 fotbaliști ai FIFA. Este deținătorul trofeului ”Mingea de aur”.

Марадона неожиданно приехал в Москву
© Sputnik / Дмитрий Дубинский
Diego Maradona la Moscova

A început să joace fotbal la vârsta de trei ani a. La nouă ani a devenit membru al echipei, в девять лет попал в детскую команду "Los Cebollitas" (Micile Cepe), echipa de juniori a clubului din Buenos Aires, Argentinos Juniors. Ca și copil de mingii la 12 ani, încânta spectatorii aratându-și măiestria cu mingea, în timpul pauzelor meciurilor din prima divizie.

Марадона неожиданно приехал в Москву
© Sputnik / Дмитрий Дубинский
Diego Maradona la Moscova

După Cupa Mondială din 1982, în iunie, din Spania, Maradona a fost transferat la Barcelona pentru suma record la acea vreme de 5 milioane de lire sterline.În 1983, sub conducerea lui César Luis Menotti, Barcelona și Maradona au câștigat Copa del Rey (competiția anuală a cupei din Spania), învingând Real Madrid și Supercupa Spaniei, învingând Athletic de Bilbao.

Марадона неожиданно приехал в Москву
© Sputnik / Дмитрий Дубинский
Diego Maradona la Moscova

În 2000, Maradona a publicat cartea sa autobiografică „Eu sunt Diego", care a devenit imediat un bestseller în țara sa. Doi ani mai târziu, Maradona a donat drepturile de publicare a cărții sale „poporului cubanez și lui Fidel (Castro).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Tematic

Cel mai sexy arbitru de fotbal vine din Rusia
Bătaie între suporterii echipelor de fotbal ale Rusiei şi Angliei (VIDEO)
Tagurile:
Diego Maradona, Argentina, Moscova, Rusia

Știrile Zilei