11:19 23 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.03
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Авария

Legenda sportului moldovenesc Igor Cuharciuc a murit la doar 14 ani

© Sputnik / Denis Voronin
Sport
Sa primesc un link scurt
112810

Pierdere de nerecuperat al sportului de motocross din Republica Moldova: a decedat campionul Igor Cuharciuc.

CHIŞINĂU, 23 iul — Sputnik. Pilotul de motocross Igor Cuharciuc a murit în timpul unei curse de calificări în cadrul etapei Campionatului European, care a avut loc în Cehia. Potrivit publika.md, sportivul de doar 14 ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a căzut de pe motocicletă și s-a lovit la cap.

Competiția a fost oprită imediat, iar tânărul a fost transportat de urgență cu un elicopter la spital. În ciuda eforturilor depuse de medici, el a murit în timpul intervenției chirurgicale. În urma tragediei, cursa care trebuia să aibă loc astăzi în cadrul Campionatului de la Loket a fost anulată.

Sportivul moldovean era unul dintre cei mai bine cotaţi participanţi la competiţie şi lupta pentru un loc pe podium. Igor Cuharciuc este multiplu campion național și singurul sportiv din Moldova care a obţiunut medalii la campionatul european la vârsta de 8 ani.

"Era un pilot cu viitor mare, toată speranța era în el. Era foarte talentat, săritor la nevoie şi era un om bun. Este o pierdere foarte mare pentru sportul moldovenesc", a spus șeful Federației Moldovenești de Motocros, Alexandru Briuhov.

Tagurile:
lovit la cap, pilot de motocross, campionatul european, etapa de calificari, decedat, Alexandru Briuhov, Igor Cuharciuc, Cehia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei