08:15 21 Mai 2018
Chişinău+ 12°C
În direct
Cercurile olimpice

Simbolurile naționale ale Rusiei, interzise la Jocurile Olimpice din 2018

© Sputnik / Igor Zarembo
Sport
Sa primesc un link scurt
228 0 0

Sportivii ruși nu vor avea dreptul să utilizeze simbolurile naționale la Jocurile Olimpice din 2018

CHIȘINĂU, 17 dec — Sputnik. Conform cerințelor Comitetului Internațional Olimpic (CIO) legate de echipamentul selecționatei ruse de la Jocurile Olimpice din anul 2018, vor fi interzise simbolurile de identificare națională, anunță CIO într-un document expediat federațiilor naționale pentru sporturile de iarnă, potrivit agenției R-Sport.

Parcul olimpic din Phenian
© Sputnik / Рамиль Ситдиков

Printre principiile elaborării echipamentului sunt: stema țării, emblema Comitetului Național Olimpic al Rusiei trebuie să fie înlocuite cu inelele olimpice; cuvântul „RUS" va fi înlocuit cu „OAR", cuvântul Russia va fi înlocuit cu "Olympic Athlete from Russia"; mărimea caracterelor pentru sintagma "Olympic Athlete from" trebuie să fie egală cu cuvântul "Russia"; nu va fi utilizată marca "Team Russia" pe echipamente și accesorii; caracterele trebuie să fie engleze și cât mai universale, se permite utilizarea unei sau două culori a drapelului național și necesită acceptul Comitetului Olimpic Internațional, iar părțile separate nu trebuie să se combine în forma steagului național; toate aceste principii sunt aplicabile sportivilor, antrenorilor și persoanelor oficiale; toate modelele de echipament trebuie să fie aprobate de Comitetul Internațional Olimpic.

Pe 5 decembrie, comitetul executiv al COI a anunțat că va accepta participarea unor sportivi ruși care nu au fost implicați în scandaluri de dopaj cu un statut special de "Sportivi Olimpici din Rusia"  (OAR). Decizia cu privire la acceptarea sportivilor va fi luată de o comisie specială.

Tagurile:
Sportivi Olimpici din Rusia, OAR, RUS, Jocurile Olimpice din anul 2018, Comitetul Internațional Olimpic, CIO
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei