09:31 10 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.20
  • RUB0.26
  • RON4.21
  • UAH0.62
Stadion, foto de arhivă

Capitala va avea un palat al sporturilor de iarnă de peste 2 milioane de euro

© Sputnik / Александр Вильф
Sport
Sa primesc un link scurt
91810

Chişinăul fără Stadion Republican, Sală Polivalentă modernă sau bazin olimpic, dar cu un palat al sporturilor de iarnă de 50 de milioane de lei.

CHIŞINĂU, 12 mart — Sputnik. Preşedintele Federaţiei de Hochei din Moldova (FHM), Iurie Topală, a iniţiat un proiect inovativ, dar care trezeşte multe semne de întrebare cu privire la necesitatea acestuia şi durata realizării. 

Oficialul a declarat într-un interviu pentru radio Sputnik Moldova că terenul, acordat deja de Primăria Municipiului Chişinău, urmează să fie scos la licitaţie pentru a fi construit un palat cu o infrastructură modernă ce corespunde tuturor exigenţelor internaţionale.

De menţionat că CMC a votat, în 2012, decizia de a oferi trei herctare de teren în sectorul Ciocana, la ieşirea din Chişinău, în direcțias spre localitatea Vadă lui Vodă.

"În acest an urmează să primim de la Primăria Capitalei 50 de mln de lei pentru construcţia acestui edificu. Asta ar duce la dezvoltarea sporturilor de iarnă", a adăgat Iurie Topală.

Iun Ştefăniţă, consilier CMC, are o explicaţie pentru faptul cum a fost posibil ca FHM să primească această sumă impresionantă.

"Astăzi contează foarte mult managerul. Mulţi au proiecte, dar nu ştiu să le promoveze, să convingă. Eu personal am votat un proiect finanţat de actualul Secretar de Stat dl Radu Rebeja, pentru construcţia unei baze sportive pe terenul Liceului municipal sportiv. Poate sunt naiv dar cred că acest edificiu va fi construit", susţine consilierul.

Reprezentanţii Primăriei au refuzat să ofere mai multe explicaţii de ce au considerat prioritară construcţia unui palat al sporturilor de iarnă, în condiţiile în care mai multe edificii sportive au fost demolate iar cele care mai există, nu pot găzdui campionate europene şi mondiale la mai multe discipline pentru că nu corespund normelor internaţionale.

Tematic

În 2016-2017, Moldova trebuia să devină un șantier de construcție
O construcție neautorizată din Capitală pune în pericol viața oamenilor
Tagurile:
chisinau, consiliu municipal, primarie, sport, Iurie Topală, Republica Moldova, Chisinau
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei