13:14 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Sport
Sa primesc un link scurt
137 0 0

În faza grupelor a Campionatului Mondial de Fotbal-2018 a fost stabilit un record în privința numărului de autogoluri înscrise în cadrul unui asemenea eveniment sportiv.

CHIȘINĂU, 28 iunie — Sputnik. În faza grupelor a Campionatului Mondial de Fotbal-2018, opt sportivi au înscris goluri în propria poartă. Recordul precedent a fost stabilit în Franța cu șase autogoluri, la Campionatul Mondial de Fotbal-1998, menționează R-Sport.

Al șaptelea gol-record în propria poartă a fost trimis de fundașul echipei naționale a Mexicului Edson Alvarez, în meciul cu Elveția. Cel de al optulea autogol a fost înscris în cadrul meciului dintre selecționatele Elveției și Costa Rica: portarul echipei elvețiene, Yann Sommer, nu a reușit să respingă penalty-ul executat de Bryan Ruiz, balonul lovind bara, apoi pe Sommer și intrând, în cele din urmă, în poarta.

În meciul dintre mexicani și suedezi a fost atins încă un record în istoria campionatelor mondiale. Fundașul echipei naționale a Mexicului Jesús Gallardo a obținut cel mai „timpuriu" cartonaș galben. Episodul s-a produs în secunda a 15-a a meciului.

Primul în istorie Campionat mondial de Fotbal organizat pe teritoriul Rusiei are loc în perioada 14 iunie — 15 iulie. Meciurile se desfășoară în orașele Moscova, Kaliningrad, Sankt Petersburg, Volgograd, Kazan, Nijni Novgorod, Samara, Saransk, Rostov pe Don, Ekaterinburg și Soci. Samara este gazda a șase meciuri: patru din faza grupelor, inclusiv cel cu selecționata Rusiei, precum și jocurile din 1/8 și 1/4 finală.

Tagurile:
cartonas galben, fundaș, număr de autogoluri, portar, record, meci, Campionatul Mondial de Fotbal-2018, Jesús Gallardo, Edson Alvarez, Yann Sommer, Bryan Ruiz, Rusia


Știrile Zilei