15:21 21 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Sport
Sa primesc un link scurt
Campionatul Mondial de Fotbal 2018 - informații de ultimă oră (26)
19310

”Cocoșii galici” sunt dubli campioni mondiali, iar adversarii lor - campionii simpatiilor și a respectului.

CHIȘINĂU, 15 iul — Sputnik. Au fost suficiente câteva minute pentru a înțelege ce arme a decis să folosească fiecare dintre adversare în marea finală. Croații au procedat la un presing insistent și agresiv, francezii au ales espectativa, contraatacul și miza pe fazele fixe. Prima dintre ele, în minutul 19, s-a încheiat dramatic pentru balcanici, Mario Mandžukić a trimis cu capul în propria poartă.

Primul autogol din istoria finalelor de Campionat mondial
© Sputnik / Михаил Корытов
Primul autogol din istoria finalelor de Campionat mondial

Nic pentru o clipă nu a apărut gândul că acest autogol, primul în istoria finalelor de Campionat mondial, va decide totul. Croații au avut nevoie de 10 minute pentru a trimite în poarta ”Albaștrilor”. 

Golul de 1-1
© Sputnik / Александр Вильф
Golul de 1-1

Peste un interval absolut identic, în minutul 39, norocul le-a zâmbit din nou francezilor. Pentru un henț involuntar comis în propriul careu de Perisic, autorul golului egalizator (!), arbitrul Néstor Pitana, după ce a consultat îndelung reluările video (a fost premiera sistemului VAR într-o finală de CM), a dictat penalti. Antoine Griezmann nu și-a permis să rateze.

Penaltiul
© Sputnik / Григорий Сысоев
Penaltiul

La începutul reprizei secunde ”Cocoșii galici” au respins câteva atacuri ale oponenților după care au prins momentul pentru a înscrie dintr-o fază de joc, prin Kylian Mbappé, cel mai tănăr fotbalist al turneului.

3-1. Totul e decis?
© Sputnik / Антон Денисов
3-1. Totul e decis?

Meritul echipei lui Didider Deschamps a fost că în acest moment nu a scos piciorul de pe accelerator, ba chiar a decis să se descătușeze.

Zarurile sunt aruncate
© Sputnik / Григорий Сысоев
Zarurile sunt aruncate

După reușita lui Paul Pogba scorul a devenit imposibil de răsturnat, chiar și pentru croații care păreau să aibă două inimi în piept. Nu și puteri. Exepția a fost Mandžukić care s-a revanșat pentru greșeala din start și a înscris un gol de onoare, furându-i balonul portarului Hugo Lloris.

Mario Mandžukić, revanșă personală care nu schimbă soarta partidei
© Sputnik / Григорий Сысоев
Mario Mandžukić, revanșă personală care nu schimbă soarta partidei

Finala, până la urmă, a fost una agreabilă, cu 6 goluri și mai multe premiere despre care am vorbit pe parcurs. Na s-a întîmplat numai cea mai așteptată, ca o națională din Europa de Est să devină campioană.

Francezii, trebuie s-o spunem, și-au meritat victoria confirmănd totodată, în mare măsură, pronosticul nostru care azi a avut forma unei temeri. Acum, după cansumarea marelui eveniment fotbalistic, să acceptăm, în final, că învingătorii nu pot fi judecaţi?

Тема:
Campionatul Mondial de Fotbal 2018 - informații de ultimă oră (26)

Tematic

Fără prejudecăţi şi mituri: Vladimir Putin spune ce crede despre Campionatul Mondial
Șeful FIFA: Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia - "cel mai bun din istorie"
Mare surpriză: Croația a învins Anglia în semifinale la Campionatul de Fotbal
Tagurile:
cocosii galici, campioana mondiala, CMF 2018, Croatia, Franta


Știrile Zilei