12:17 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Sală de sport

Schimbări importante în activitatea școlilor sportive din Moldova

CC0 / Pixabay / MMckein
Sport
Sa primesc un link scurt
100 0 0

Copiii cu deficiențe de văz, auz sau dizabilități locomotorii vor putea frecventa grupurile sportive. Guvernul a aprobat noi reglementări pentru funcționarea școlilor sportive.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Copiii care au deficiențe de văz, auz sau dizabilități locomotorii vor putea frecventa grupurile sportive. Totodată, va fi majorat de la 10 la 14 numărul elevilor din sate, incluși în grupurile pentru taberele sportive de vară. Aceste prevederi se conțin în noul Regulament de organizare și funcționare a școlilor sportive, aprobat de Guvern.

O altă noutate se referă la începutul anului de studii. Astfel, școlile sportive vor începe anul de studii la 1 septembrie, și nu la 1 ianuarie, cum este în prezent. Totodată, vârsta de admitere pentru mai multe categorii de sport, printre care gimnastică, fotbal, lupte, baschet și tenis va fi micșorată. De exemplu, la gimnastică fetele vor fi admise de la 5-7 ani și nu de la 6-8 ani cum este în prezent, iar băieții vor fi admiși la fotbal de la 7-9 ani, în loc de 8-10 ani cum este acum. 

Regulamentul prevede și introducerea unor discipline noi, precum fotbalul de plajă, biatlonul, hocheiul, fotbalul-tenis, trânta și oina.

Pentru aprecierea performanțelor obținute de cei mai buni sportivi la nivel internațional și includerea lor în lotul național, se vor lua în considerație Jocurile Mondiale și Jocurile Olimpice de Tineret – concursuri care anterior nu erau în lista competițiilor oficiale. De asemenea, sportivii de performanță, premianți ai campionatelor naționale și ai competițiilor internaționale oficiale, își vor putea continua instruirea în grupurile „Avansați” și după vârsta de 21 de ani. În prezent această vârstă fiind de 20 de ani.

În Republica Moldova activează 93 de școli sportive și 6 licee cu profil sportiv.

Tematic

Rezultate de excepție: Anul 2019 începe cu exodul sportivilor moldoveni!
Cum motivăm tânăra generație să practice mai mult sportul?
Tagurile:
Sănătate, Copii, Sport


Știrile Zilei