23:19 01 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.61
  • USD17.61
  • RUB0.25
  • RON4.05
  • UAH0.66
Sport
Sa primesc un link scurt
Meciul Moldova - Franța (13)
239210

Astăzi, la Chișinău, va avea loc cel mai așteptat eveniment sportiv din ultimii ani - partida de fotbal dintre Moldova și Franța. Acesta se va juca cu casa închisă. Reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal au anunțat că datorită vânzării abonamentelor, nu va mai fi nevoie de a pune în vânzare bilete pentru acest meci.

Sergiu Barcari, coordonatorul departamentului marketing FMF, a declarat în cadrul emisiunii Sport la Radio Sputnik că vânzarea abonamentelor, și nu a biletelor pentru fiecare duel al  tricolorilor este o practică internațională și vine de a încuraja fanii de a veni la stadion la toate partidele din cadrul campaniei preliminare pentru EURO 2020. 

Abonamentele care au rămas într-un număr foarte mic pot fi procurate pe mai multe site-uri de vânzări online. În cazul în care persoanele nu au un card bancar sau întâmpină dificultăți tehnice de achiziționare, se pot adresa direct la Federație. 

"Dacă vrem să avem o cultură sportivă și să progresăm, trebuie să aplicăm practicile internaționale. Acest sistem de abonamente se bucură de mare popularitate în țările occidentale. Cunoaștem că persoanele din localități cu vârstă înaintată dar și cei care nu practică cumpărăturile online au probleme de a se înregistra și de a efectua tranzacții. Noi însă îi ajutăm pe toți dacă ne apelează", a declarat oficialul FMF. 

De precizat că abonamentele sunt personalizate ceea ce înseamnă că nu pot fi transmise altcuiva, iar cu un card nu poți procura mai mult de 6 abonamente. Astfel, federația a încercat să minimalizeze riscul speculațiilor cu abonamente în ziua meciului. În plus persoanele care vor veni la stadion pe lângă abonamente obligatoriu va trebui să aibă un act de identitate sau adeverința de naștere a copiilor pentru a demonstra că le aparțin. Vor fi formate mai multe cordoane și filtre de intrare la stadion iar suporterii sunt rugați să vină pe strada Butucului din capitală cu transportul public. În așa fel se vor evita cozi iar traficul va fi fluidizat. 

Cetățenii francezi stabiliți permanent sau temporar pe teritoriul Republicii Moldova sunt îndemnați să apeleze Federația Franceză de Fotbal, căreia i-au fost rezervate circa 2 000 de locuri pe stadion, pentru a cumpăra abonamente. 

Sergiu Barcari a menționat că loja presei a stadionului a fost extinsă iar la meci sunt așteptați circa 100 de jurnaliști sportivi străini. Interesul este unul colosal iar spectacolul este garantat. FMF a pus în vânzare 6 000 de abonamente cu preț de 400 lei în spatele porților și 800 lei în lateralul terenului. 

Naţionala Moldovei va evolua în preliminariile EURO 2020 în grupa H alături de campioana mondială în exercițiu, Franța, precum și reprezentativele Islandei, Turciei, Albaniei și Andorrei.

Iată programul complet al meciurilor

22 martie: Albania – Turcia, Andorra – Islanda, Moldova – Franța (ora 21.45)
25 martie: Turcia – Moldova (19.00), Andorra – Albania, Franța – Islanda (21.45)
8 iunie: Islanda – Albania (16.00), Moldova – Andorra (19.00), Turcia – Franța (21.45)
11 iunie: Albania – Moldova, Andorra – Franța, Islanda – Turcia (21.45)
7 septembrie: Islanda – Moldova (19.00), Franța – Albania, Turcia – Andorra (21.45)
10 septembrie: Albania – Islanda, Franța – Andorra, Moldova – Turcia (21.45)
11 octombrie: Andorra – Moldova, Islanda – Franța, Turcia – Albania (21.45)
14 octombrie: Franța – Turcia, Islanda – Andorra, Moldova – Albania (21.45)
14 noiembrie: Turcia – Islanda (19.00), Albania – Andorra, Franța – Moldova (21.45)
17 noiembrie: Albania – Franța, Andorra – Turcia, Moldova – Islanda (21.45).

Тема:
Meciul Moldova - Franța (13)

Tematic

De ce naționala de fotbal a Moldovei nu poate face "minuni"
Tagurile:
Franța, Moldova, fotbal, bilete


Știrile Zilei