20:00 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Sport
Sa primesc un link scurt
14610

Moldova a obținut în total trei medalii la Campionatul care s-a desfășurat la București – câte una de aur, argint și bronz.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Sportivul moldovean Victor Ciobanu a învins la Campionatul European-2019 de lupte greco-romane, la categoria de greutate de până la 60 de kilograme.

Pentru a ajunge în finală, conaționalul nostru i-a învins pe croatul Ivan Lizatovic (3:)), bulgarul Avgustin Spasov (10:0) și ucraineanul de origine uzbecă Lenur Temirov (6:4).

În finală, Victor Ciobanu s-a duelat cu luptătorul rus Serghei Emelin. Moldoveanul a condus la început cu 4:0, după care Emelin a reușit să schimbe scorul în favoare sa (5:4). Spre sfârșit însă conaționalul a reușit să mai obțină un punct, iar victoria i-a fost acordată lui Ciobanu.

La Campionatul Mondial de anul trecut, Victor Ciobanu a cucerit medalia de argint, cedându-i în finală anume lui Serghei Emelin.

Echipa Moldovei a acumulat în total la acest Campionat trei medalii – aur (Victor Ciobanu), argint (Petru Ianulov) și bronz (Anastasia Nichitina, la categoria de greutate de până la 57 kilograme).

Campionatul Europei a avut loc la București în perioada 8-14 aprilie.

Tematic

Dansatorii moldoveni au revenit acasă cu 20 de medalii de aur de la un concurs din Ucraina
Tagurile:
lupte, campionat european, Victor Ciobanu, aur


Știrile Zilei