16:41 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Sport
Sa primesc un link scurt
148 0 0

Un judocan moldovean, campion mondial, a fost desemnat cel mai bun sportiv din Chișinău. Vezi cine este acesta.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Judocanul Denis Vieru a fost desemnat cel mai bun sportiv al Chișinăului în 2019.

Sportivul face parte din categoria 66 de kilograme și a concurat alături de alți colegi de-ai săi. Grupul de experți a decis să-i dea lui Denis acest titlu.

Acesta a fost urmat în clasament de atleta Zalina Petrivskaya-Marghiev, luptătorii Victor Ciobanu și Anastasia Nichita. La tenis apare numele lui Radu Albot, iar la taekwondo cel al lui Stepan Dimitrov. Pe listă mai sunt Alexandra Mârca - tir cu arcul, Oleg Tarnovskyi - kaiak-canoe și halterofilul Tudor Ciobanu.

„La alegerea celor mai buni sportivi au participat 13 experți. Festivitatea de premiere este programată pentru 24 decembrie”, a comunicat șeful secției sport de la Direcția municipală învățământ, tineret și sport Victor Gheorghiu după desemnarea lui Denis Vieru.

Denis Vieru a devenit campion mondial universitar la Napoli, s-a clasat pe primele locuri la turneele Grand Slam de la Paris, Baku şi Grand Prix de la Antalya, fiind cu aceste performanțe pretendentul principal la titlul de cel mai bun sportiv în 2019. În acest an el a cucerit anul curent medalia de bronz la Mondialele din Tokyo.

Tematic

Manolachi: Sportul și sănătatea națiunii necesită mai mulți bani
Zaharova: Recomandările WADA sunt o încercare de a exclude Rusia din sportul internațional
Juravschi: Sportul internațional va avea foarte mult de pierdut fără Rusia
Tagurile:
sportivi, Președintele Federației de Judo din Moldova, judo


Știrile Zilei