19:54 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Sport
Sa primesc un link scurt
29 0 0

Ziua Olimpică Internațională, instituită în cinstea renașterii mișcării olimpice, este marcată anual în multe țări ale lumii, începând cu anul 1948.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, Nicolae Juravschi, i-a felicitat pe sportivii și toți locuitorii țării noastre cu Ziua Olimpică Internațională.

„Ziua Olimpică este o oportunitate perfectă de a împărtăși valorile olimpice de prietenie, excelență și respect. Este, de asemenea, un prilej de a lansa îndemnul la mișcare și la un mod de viață sănătos, pentru că acum, mai mult decât oricând, realizăm cât de important este rolul sportului pentru sănătatea omului”, se menționează în mesajul președintelui Comitetului Național Olimpic. 

Juravschi a îndemnat să li se acorde sprijin sportivilor Republicii Moldova în contextul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care urmau să se desfășoare în 2020, dar au fost amânate până în 2021 din cauza COVID-19. 

Ziua Olimpică, marcată anual pe 23 iunie, a fost instituită de către Comitetul Internațional Olimpic în ianuarie 1948 în cinstea zilei renașterii Jocurilor Olimpice din 1894. 

Echipa Olimpică Națională a Republicii Moldova a participat în premieră la Olimpiada de iarnă din Lillehammer din 1994. La Jocurile Olimpice de vară din 1992, sportivii moldoveni au făcut parte dintr-o echipă comună a CSI, obținând medalii de aur, argint și bronz.

Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova a fost fondat în anul 1991 și a fost recunoscut de Comitetul Internațional Olimpic în 1993. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang s-a încheiat: Marele învingător
Tagurile:
Moldova, ziua, olimpic, Olimpiadă


Știrile Zilei