17:29 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Sport
Sa primesc un link scurt
50 0 0

În ajunul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Ivan Gheorghiu, a efectuat o vizită la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Ivan Gheorghiu s-a întâlnit cu sportivii de performanță calificați la Jocurile Olimpice și antrenorii lor. Oficialul a discutat despre problemele și necesitățile cu care se confruntă sportivii, reușitele lor și evoluția antrenamentelor pentru participarea la Jocurile Olimpice din această vară de la Tokyo.

Secretarul de stat a vizitat sălile sportive a edificiului unde se desfășoară procesul de instruire și antrenament ale sportivilor, dar și căminul din cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, care se află în proces de reconstrucție. Lucrările sunt executate în proporție de 75 la sută.

Ivan Gheorghiu a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să depună toate eforturile pentru a-i susține pe sportivii moldoveni, pe care i-a îndemnat să muncească în continuare pentru a fi și mai buni și pentru a obține rezultate maxime la competițiile sportive naționale și internaționale.

"În contextul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, marcată anual în a treia zi de sâmbătă a lunii mai, oficialul i-a felicitat pe sportiviși antrenori și le-a mulțumit pentru rezultatele remarcabile obținute până acum", este menționat  în comunicatul de presă al Ministerului.

În acest an, au fost selectați 135 de sportivi, membri ai Loturilor Naționale la 16 discipline sportive: atletism, box, caiac-canoe, natație, haltere, luptă liberă, luptă greco-romană, judo, scrimă, taekwondo, tir, tir cu arcul, biatlon, powerlifting (dizabilități), tenis de câmp (dizabilități), paralympic judo.În prezent, sportivii au obținut 9 cote de calificare către Jocurile Olimpice Tokyo 2021 dintre care: 2 cote atletism, 1 cota natație, 1 cotă luptă greco-romană, 1 cota paralympic (parajudo), 1 cotă judo, 1 cotă tir cu arcul, 2 cote caiac-canoe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Aur pentru Moldova la Sofia: Victor Ciobanu a cucerit cota olimpică
Tagurile:
sport, olimpiadă

Știrile Zilei