13:29 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Sport
Sa primesc un link scurt
30 0 0

Șase fotbaliști și două cluburi de fotbal au fost sancționate de către Federația Moldovei de Fotbal pentru influențarea rezultatelor unor meciuri.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Jucătorii de fotbal Artiom Zeleniuc, Andrei Calac, Mihail Bolun, Matvii Guiganov, Orest Budyuk și Oleksandr Nasonovm dar și cluburile FC Florești și FC Speranța Nisporeni s-au ales cu amendă după ce au influențat rezultatelor unor meciuri. Deciziile au fost publicate pe site-ul oficial al federației. 

Comitetul de Etică al Federației a analizat mai multe meciuri de fotbal, având în vizor peste 30 de jucători.

"Examinând cauza privind manipularea meciurilor din cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal, ediția 2020/21, de către FC Florești și jucătorii Artiom Zeleniuc și Andrei Calac, referitor la cinci meciuri, FMF a decis sancționarea clubului cu depunctarea a 6 puncte din Campionatului RM la fotbal ediția 2021/22", este menționat în comunicat.

Jucătorii Artiom Zeleniuc și Andrei Calac au fost suspendați din activitatea fotbalistică pentru perioadă de un an. Jucătorii Mihail Bolunov, Orest Budyuk și Oleksandr Nasonov au fost suspendați pentru o perioadă de 1 an, iar Matvii Guiganov pentru doi ani.

"Examinând cauza privind manipularea meciurilor din cadrul Campionatului Moldovei la fotbal, ediția 2020/21, de către CSF Speranța Nisporeni și jucătorii Mihail Bolun, Matvii Guiganov, Orest Budyuk și Oleksandr Nasonov, la fel referitor la cinci meciuri, FMF a decis sancționarea acestui club cu o amendă în sumă de 200 000 de lei", mai este precizat în comunicat.

Deciziile luate privind fotbaliștii și cluburile de fotbal pot fi atacate la Comitetul de Apel al FMF.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Știrile Zilei