02:49 18 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.41
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Tehnologiile viitorului

Primul parc IT în Moldova - autoritățile anunță consultări publice

© Sputnik / Наталья Селиверстова
Tehnologii
Sa primesc un link scurt
291 0 0

Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) a anunțat inițierea de consultări publice pe marginea unui proiect de hotărâre a Guvernului ce se referă la crearea parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT park".

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Proiectul de hotărâre a fost elaborat după ce în data de 26 octombrie un grup de 15 companii IT din Republica Moldova a depus la Ministerul Economiei și Infrastructurii o cerere privind crearea Parcului pentru Tehnologia Informației „Moldova IT Park".

MEI menționează că la cerere a fost anexat un set de documente în conformitate cu prevederile articolului 10 al Legii 77 din 21 aprilie 2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

„Scopul principal al Parcului este de a crea o platformă organizațională cu un set de mecanisme și facilități inovative necesare pentru impulsionarea creșterii industriei tehnologiei informației, crearea de noi locuri de muncă și atragerea investițiilor locale și străine. Parcul urmărește valorificarea oportunităților de creștere a industriei IT prin implementarea unui cadru de reglementare previzibil și motivant prin facilitarea sistemului fiscal și de administrare a afacerilor", notează serviciul de presă al MEI.

Acest proiect urmărește, între altele, unele obiective specifice și anume „furnizarea de mecanisme de consultanță și sprijin pentru noile companii IT, creșterea volumului investițiilor în activitățile companiilor IT rezidenți ai parcului, creșterea numărului de produse IT inovative create de rezidenții parcului, stabilirea de parteneriate internaționale pentru transferul de cunoștințe și tehnologii în domeniul IT, inclusiv prin implicarea unor profesioniști IT străini".

După consultări proiectul va fi supus dezbaterii la Guvern.

Tematic

În Moldova vor apărea parcuri IT
Dinu Țurcanu divulgă secretul. De ce specialiștii IT au cele mai mari salarii
La Chișinău au început lucrările Conferinței Internaționale în Domeniul IT
Expert: Moldova are buni specialiști domeniul IT
Tagurile:
Parc IT, Parcuri industriale, Tehnologii informaţionale, Ministerul Economiei și Infrastructurii


Știrile Zilei